Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΑ

Dolphins at Loro Parque, in Tenerife island (S...Image via Wikipedia
Τα δελφινάρια βρίσκονται υπό έντονη κριτική σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των ζώων σε αυτά, καθώς δεν μπορούν να προσφέρουν το χώρο, τα κοινωνικά δίκτυα και τις φυσικές συνθήκες που χρειάζονται τα ζώα, με αποτέλεσμα να υποφέρουν, να εξαντλούνται από τις συνθήκες αιχμαλωσίας και να πεθαίνουν πρόωρα.
 
Στο αρχείο ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΑ http://www.box.net/shared/2xu9z5op4d που μπορείτε να κατεβάσετε, αναφέρονται πολύ σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχολογική υγεία των θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν σε δελφινάρια, τον τρόπο εκπαίδευσής τους, αλλά και στοιχεία σχετικά με τη δελφινοθεραπεία την οποία χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των δελφινάριων για να δικαιολογήσουν την αιχμαλωσία των δελφινιών

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη επιστημονική εγκυρότητα στην δελφινοθεραπεία που να επιβεβαιώνει ότι επιφέρει ευεργετικές αλλαγές στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Απεναντίας πολλές φορές προκαλούνται ατυχήματα στα άτομα που κολυμπούν με τα δελφίνια καθώς και προβλήματα υγείας όπως λοιμώξεις και μυκητιάσεις."
 
Επιστολές διαμαρτυρίας έχουν σταλεί στα αρμόδια υπουργεία από ευαισθητοποιημένους πολίτες, ζητώντας την απαγόρευση της αιχμαλωσίας των δελφινιών στη χώρα μας όπως έχουν κάνει άλλες χώρες.
 
Δελτίο Τύπου έχει σταλεί και από τους Οικολόγους Πράσινους http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1130:--------lr---&catid=15:animal-rights&Itemid=31 , αλλά και από φιλοζωϊκές οργανώσεις το οποίο και σας επισυνάπτω με αίτημα τη διακοπή της λειτουργίας του δελφινάριου, αλλά και την επανεξέταση της θέση της πολιτείας σχετικά με τις επισκέψεις σχολείων σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία.
 
Είναι, άλλωστε, πολύ πρόσφατη διαμαρτυρία στην Τουρκία για δύο δελφίνια που ζουν σε αιχμαλωσία και που ξεσήκωσαν χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στην πόλη Oludeniz ζητώντας την απελευθέρωσή τους. http://video.cnnturk.com/2010/haber/7/3/yunuslara-ozgurluk-icin-yuruduler
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...