Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κτηνώδης δολοφονία αρκούδας και του μωρού της

Στην αγκαλιά της μαμάς του ξεψύχησε αρκουδάκι ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν και τα δύο ζώα από αγνώστους σε δασική περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.


   Η θηλυκή αρκούδα, νεαρής ηλικίας και βάρους περίπου 150 κιλών, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα ενώ το επίσης θηλυκό αρκουδάκι της, φετινής γέννας, που δεν ζύγιζε περισσότερα από 35-40 κιλά, έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του.....


 Τα δύο άτυχα ζώα εντοπίστηκαν αγκαλιασμένα, σε κοντινή απόσταση από το δρόμο, στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του "Αρκτούρου" που ειδοποιήθηκε από την αστυνομία.

   Σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", η δολοφονία της μητέρας αρκούδας έγινε μάλλον σε παρακείμενο δρόμο όπου και βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια την έσυραν αιμόφυρτη μέσα στο δάσος. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άτυχες αρκούδες δεν βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ούτε είχαν αναφερθεί ζημιές σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Κατά την αυτοψία πάντως των ειδικών, διαπιστώθηκε ότι τα σημάδια από τις σφαίρες στις αρκούδες παραπέμπουν σ΄αυτές που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνου.

   "Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια λειτουργίας του "Αρκτούρου" που σημειώνεται τέτοιο αποτρόπαιο περιστατικό δολοφονίας μητέρας και μικρής αρκούδας. Το θέμα, εκτός από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του, ξεπερνάει πλέον και τα όρια της ηθικής" αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης και υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο στα ελληνικά βουνά.

   Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...