Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πύργος: Έσερνε τον σκύλο πάνω στην άσφαλτο

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου έφερε στη δημοσιότητα στις 5 Αυγούστου 2012 ακόμα ένα περιστατικό βάναυσης κακοποίησης σκύλου.
Το πλάσμα, εντοπίστηκε από έναν περαστικό, να κείτεται αιμόφυρτο στον δρόμο, που οδηγεί από τον Πύργο στην Αλφειούσα της Ηλείας.

Ο σκύλος ήταν εκεί περίπου τρεις μέρες πριν εντοπιστεί από τον άνθρωπο, που επικοινώνησε με την Αστυνομία, η οποία με την σειρά της ήρθε σε επαφή με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου.

Το ζώο, όπως διαπίστωσε ο κτηνίατρος Γιάννης Καλογερόπουλος, έχει προφανώς συρθεί από όχημα πάνω στην άσφαλτο! Γι’ αυτό και το σώμα του φέρει εκδορές και πληγές παντού.

Οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου, όπως μάθαμε, πήγαν τον σκύλο μετά τις περιποιήσεις, που δέχθηκε από τον κτηνίατρο σε χώρο, τον οποίο έχει διαθέσει ο Δήμος Πύργου στην περιοχή της Συντριάδας, για να αναρρώσει.

Τελικά διαθέτει ο Δήμος Πύργου χώρο φιλοξενίας για τα ζώα;

Εκτός από την κακοποίηση και την εγκληματική συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα, που και σε αυτή την περίπτωση είναι πασιφανής, αναρωτιόμαστε, αν τελικά ο Δήμος Πύργου διαθέτει χώρο προσωρινής φιλοξενίας ζώων ή όχι.

Γιατί για το κακοποιημένο ζώο, που κάποιος το έσυρε, και το βασάνισε έτσι, βρέθηκε χώρος φιλοξενίας και για το σκυλί, που προφανώς δεν ήταν απρόκλητα επιθετικό, επιλέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η ευθανασία και όχι η φιλοξενία στον ίδιο χώρο μέχρι να αποδειχτεί, τι πραγματικά του συμβαίνει;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Αδιαφορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...