Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δύο μικρά δίδυμα αρκουδάκια σκοτώθηκαν από όχημα στην Εγνατία

Άλλα δύο αρκουδάκια πέθαναν στην Εγνατία Οδό μετά από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα, καθιστώντας την κατάσταση για τον πληθυσμό των αρκούδων ολοένα και πιο κρίσιμη.

Το ατύχημα έγινε το βράδυ της Τρίτης στον κάθετο οδικό άξονα Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής και τα μικρά αρκουδάκια ήταν ηλικίας 4-5 μηνών. Μετά το ατύχημα τα βρήκε νεκρά στην άσφαλτο η ομάδα άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου.

Συνολικά 11 αρκούδες έχουν χάσει την ζωή τους με αυτόν τον τρόπο σε τέτοιου είδους ατυχήματα τα οποία αριθμούν στα 13 πλέον.

Το ατύχημα συνέβη όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο με την μητέρα τους, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν. Ο κάθετος οδικός άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα άγρια ζώα.

Όπως αναφέρει ο Αρκτούρος σε ανακοίνωσή του, η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου και η ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Από την Εγνατία ΑΕ έχει εγκριθεί ήδη η κατασκευή ενισχυμένου φράχτη και το έργο βρίσκεται στη φάση ανάθεσης αναδόχου εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...