Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κρέμασαν σκύλο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ηράκλειο

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κακοποίησης ζώων που βγαίνουν στην επιφάνεια, με το ένα περιστατικό να είναι πιο φρικιαστικό από το άλλο και να δημιουργούνται ερωτήματα μέχρι πού μπορεί να φτάσει το αρρωστημένο μυαλό κάποιων.

Το πιο πρόσφατα κρούσμα κακοποίησης που γνωστοποιήθηκε, έγινε στις Γούρνες Ηρακλείου και είχε θύμα ένα σκύλο.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε κρεμασμένο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, με την Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου να απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το συμβάν να την ενημερώσει.

Πηγή: flashnews.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δηλητηρίασαν έξι αδέσποτα σκυλιά στην Ξάνθη

Μαζική δηλητηρίαση έξι αδέσποτων σκύλων καταγγέλλουν φιλόζωοι της Ξάνθης. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής έριξαν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά, θανατώνοντάς τα. 

 Για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν οι αρχές, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται αντίστοιχα περιστατικά στην περιοχή, με πιο πρόσφατη αυτή της μαζικής δηλητηρίασης αλόγων.
ThrakiToday

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Άγνωστοι πέταξαν τρία κουτάβια στο Ναύπλιο

Άγνωστοι πέταξαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Αγίας Μονής στο Ναύπλιο τρία πανέμορφα κουτάβια, δύο θηλυκά ένα αρσενικό.

Τα μικρά κουταβάκια μόλις σαράντα περίπου ημερών διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο να τα πατήσει κάποιο αμάξι .Ευτυχώς για καλή τους τύχη έγιναν αντιληπτά από διερχόμενους πολίτες της πόλης και αφού τα φρόντισαν ενημέρωσαν την φιλοζωική οργάνωση Ναυπλίου ‘’ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ’’ , οι οποίοι αμέσως ήρθαν  και μάζεψαν τα κουταβάκια . Εδώ πρέπει να τονίσουμε το μεγάλο έργο που κάνει η φιλοζωική οργάνωση της πόλης κι όχι μόνο. Πράγματι η εθελοντική τους δουλειά και το έργο τεράστιο ,σίγουρα τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά για τους αδέσποτους φίλους μας.

Δελφίνι μπλέχτηκε σε δίχτυα και πέθανε

Ένα νεκρό δελφίνι μεσαίου μεγέθους εντόπισε χθες ομάδα της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης στα ανοικτά του Αγίου Ονουφρίου.
Αμέσως, τα μέλη της Λέσχης ενημέρωσαν το Λιμενικό και αλιευτικά σκάφη έσπευσαν για την ανάσυρσή του. Το δελφίνι εικάζεται ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα σκάφους ή σε προπέλα και ήταν νεκρό αρκετές μέρες.

Μετά από την παραλαβή του και τη μεταφορά του στο λιμανάκι στον Άγιο Ονούφριο από ιδιοκτήτες φουσκωτών της περιοχής, το θηλαστικό παραδόθηκε στο Δήμο Χανίων με την εποπτεία του Λιμενικού, για να προβεί στην υγειονομική του ταφή.

Το δελφίνι είναι μήκους 1.5m περίπου, ενώ δεν είναι λίγες φορές που οι ψαράδες και οι ιδιοκτήτες φουσκωτών της περιοχής συναντούν δελφίνια στη ρότα τους και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή.

neatv.gr

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΣΟΚ: Έθαψαν ζωντανό σκυλάκι στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου!

Δε χωράει ανθρώπου νους τη διαστροφή κάποιων που δε δίστασαν να "ξεφορτωθούν" ... μια και καλή το σκυλάκι τους, θάβοντάς το ζωντανό, και μάλιστα σε νεκροταφείο!
Όπως αποκαλύπτει το Cretalive, χθες το πρωί, στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ηράκλειο, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία, άνθρωποι που αποχαιρετούσαν τον εκλιπόντα, άκουσαν ένα σπαρακτικό γαύγισμα. Γύρω τους όμως δεν έβλεπαν τίποτα! Έτσι άρχισαν να αναζητούν την πηγή του γαυγίσματος, ενώ προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι το γαύγισμα προερχόταν ... μέσα από ένα τάφο, στο τμήμα του κοιμητηρίου που δε λειτουργεί.

Επικράτησε αναταραχή, ενώ ειδοποιήθηκε η διεύθυνση και με τη βοήθεια του νεωκόρου και υπαλλήλων του κοιμητηρίου άνοιξαν τις πλάκες του τάφου, από όπου έβγαλαν ένα ζωντανό σκυλάκι, το οποίο κάποια διεστραμμένα μυαλά σκέφτηκαν να θάψουν ζωντανό... Το μικρό μαύρο σκυλάκι κάποιος πέταξε μέσα στον τάφο από μία τρύπα στο μάρμαρο του κλειστού, κενού τάφου, ενώ κατόπιν, για ... να σιγουρευτεί ότι δε θα βρει τρόπο να βγει, κάλυψε την τρύπα με άλλο μάρμαρο...

Η αποστροφή ήταν τέτοια, ώστε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συγκλονίστηκαν περισσότερο με την αδιανόητη ταφή του ζωντανού ζώου και λιγότερο με το πένθος για την κηδεία του ανθρώπου...

Σοκαρισμένος από το συμβάν δήλωσε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα δημοτικά νεκροταφεία, Δημήτρης Αγαπάκης, ο οποίος πληροφορήθηκε το "άρρωστο" περιστατικό από το Cretalive. Όπως είπε, άμεσα, θα διατάξει έρευνα για να διαπισωθεί το τί ακριβώς έχει συμβεί, ενώ παράλληλα θα ζητήσει από το προσωπικό των κοιμητηρίων - τόσο του παλιού όσο και του νέου - να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να μην επιτρέπεται στο κάθε διεστραμμένο μυαλό να "αλωνίζει" στους ιερούς χώρους όπου αναπαύονται οι νεκροί.
cretalive.gr

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Νεκρή Caretta Caretta στην παραλία Ψανής στη Ναύπακτο

Νεκρή χελώνα Caretta caretta ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία της Ψανής δίπλα στην καφετέρια Wave. Βρέθηκε απόλουόμενους που ειδοποίησαν το λιμεναρχείο και το δήμο. Απομακρύνθηκε από το σημείο με μηχάνημα του δήμου.

Είναι το μοναδικό είδος θαλάσσια χελώνας που αναπαράγεται στην Ελλάδα. Ίσως είναι υπό εξαφάνιση, πριν 80 χρόνια ο πληθυσμός τους ξεπερνούσε τις 80000. Σήμερα υπολογίζονται ότι με βία φτάνουν τις 4000 παγκόσμιως. Θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βέρνης καθώς και από τη συνθήκη CΙΤΕS για τον έλεγχο του εμπορίου ειδών απειλούμενων με εξαφάνιση.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Σητεία: Το βιβλιάριο και το microchip έφεραν το... πρόστιμο

Πρόστιμο επιβλήθηκε στη Σητεία, σε ιδιοκτήτη δύο σκύλων που δεν είχαν βιβλιάριο αλλά και ούτε και microchip.

Η καταγγελία έγινε από τουρίστες που θεώρησαν ότι τα ζώα δεν ζούσαν σε καλές συνθήκες.

Είναι η πρώτη τιμωρία με εφαρμογή του νόμου 4039/2012.



adespoto.gr

Φλώρινα-Μεγάλη Πρέσπα: Αγαπημένο "σπίτι" των πουλιών για το χειμώνα

Πολύτιμο καταφύγιο πουλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί, τα τελευταία 25 χρόνια, η Μεγάλη Πρέσπα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία αποτελεί το σταθερό «σπίτι» χιλιάδων πουλιών.

Τα στοιχεία 25 χρόνων των διαχειμάζοντων πληθυσμών υδρόβιων πουλιών στην ελληνική Πρέσπα παρουσιάστηκαν από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στο 12ο παγκόσμιο συνέδριο ζωογεωγραφίας και οικολογίας της Ελλάδας και των γειτονικών περιοχών που διοργανώθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα των διασυνοριακών, κοινών μετρήσεων, τις οποίες η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών πραγματοποιεί σε συνεργασία με φορείς από τις γείτονες χώρες, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

«Με τις γειτονικές χώρες είχαμε στοιχεία το διάστημα 1997-2000 και από το 2010 μέχρι σήμερα και με δεδομένο ότι οι πληθυσμοί των πουλιών μετακινούνται εντός των λιμνών και στις τρείς χώρες, η συνέχεια της διασυνοριακής παρακολούθησης είναι απαραίτητη» εκτιμά, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η Ειρήνη Κουτσερή, υπεύθυνη του τομέα έρευνας και προστασίας της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία, ο μέσος όρος των πουλιών που διαχειμάζουν στις Πρέσπες είναι περίπου 10.000, αριθμός που παραμένει σχεδόν σταθερός τα 25 χρόνια που διενεργούνται τακτικά οι μετρήσεις από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.

«Κυριότερα είδη που συναντάμε στην Μεγάλη Πρέσπα είναι το σκουφοβουτηχτάρι, η μαυροκέφαλη πάπια, η φαλαρίδα, το γκισάρι και το μαυροβουτηχτάρι» εξηγεί η κ. Κουτσερή προσθέτοντας ότι, ειδικά για το σκουφοβουτηχτάρι, στη Μεγάλη Πρέσπα ξεχειμωνιάζει το 20% από το σύνολο του είδους στην Ελλάδα και το 35% από την μαυροκέφαλη πάπια.

Όσον αφορά τη Μικρή Πρέσπα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι είναι λιγότερο σημαντική για τα διαχειμάζοντα είδη γιατί παγώνει τον χειμώνα, δημιουργώντας σε διάφορα σημεία, στην επιφάνειά της, στρώματα πάγου. «Εύχομαι να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών ώστε να γνωρίζουμε τη συνολική εικόνα των διαχειμάζοντων πουλιών, μέσα από συγκεκριμένες
μετρήσεις» κατέληξε η κ.Κουτσερή.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νεκρό αρκουδάκι στην Εγνατία

Αρκουδάκι τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, πριν από την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά. 

Πρόκειται για το έβδομο τροχαίο με θύμα αρκούδα που σημειώθηκε μέσα στο 2012, με τα περισσότερα περιστατικά να αφορούν νεαρά αρκουδάκια που διανύουν τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο εκπαίδευσης από τη μητέρα τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον αφανισμό μιας γενιάς αρκούδων.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του "Αρκτούρου", που έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος διαπίστωσε ότι ο θάνατος του άτυχου ζώου, προήλθε από πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα από τη σύγκρουσή του με διερχόμενο όχημα.

Καλαμάτα: Σάλος με το γεράκι στο Facebook

Η φωτογραφία του λαβωμένου γερακιού στα χέρια του "ανθρώπου" που καμαρώνει για το κατόρθωμά του, έχει δημοσιευτεί στο προφίλ του απο τον Ιανουάριο του 2012 και παρά τις δεκάδες αιτήσεις, ώστε η φωτογραφία να "κατέβει" και το προφίλ του να σβηστεί, αυτή παραμένει εκεί στο διαδίκτυο, για να ντροπιάζει τη χώρα μας και τους Έλληνες κυνηγούς. 

Όπως όμως και το ίδιο το Σώμα της Πυροσβεστικής, στην οποία δηλώνει οτι υπηρετεί ως Αρχιπυροσβέστης ο εν λόγω "κύριος", συγκεκριμένα, στον κεντρικό σταθμό της Καλαμάτας.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως το κυνήγι γερακιού (ως προστατευόμενου είδους) απαγορεύεται δια νόμου.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πύργος: Έσερνε τον σκύλο πάνω στην άσφαλτο

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου έφερε στη δημοσιότητα στις 5 Αυγούστου 2012 ακόμα ένα περιστατικό βάναυσης κακοποίησης σκύλου.
Το πλάσμα, εντοπίστηκε από έναν περαστικό, να κείτεται αιμόφυρτο στον δρόμο, που οδηγεί από τον Πύργο στην Αλφειούσα της Ηλείας.

Ο σκύλος ήταν εκεί περίπου τρεις μέρες πριν εντοπιστεί από τον άνθρωπο, που επικοινώνησε με την Αστυνομία, η οποία με την σειρά της ήρθε σε επαφή με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου.

Το ζώο, όπως διαπίστωσε ο κτηνίατρος Γιάννης Καλογερόπουλος, έχει προφανώς συρθεί από όχημα πάνω στην άσφαλτο! Γι’ αυτό και το σώμα του φέρει εκδορές και πληγές παντού.

Οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου, όπως μάθαμε, πήγαν τον σκύλο μετά τις περιποιήσεις, που δέχθηκε από τον κτηνίατρο σε χώρο, τον οποίο έχει διαθέσει ο Δήμος Πύργου στην περιοχή της Συντριάδας, για να αναρρώσει.

Τελικά διαθέτει ο Δήμος Πύργου χώρο φιλοξενίας για τα ζώα;

Εκτός από την κακοποίηση και την εγκληματική συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα, που και σε αυτή την περίπτωση είναι πασιφανής, αναρωτιόμαστε, αν τελικά ο Δήμος Πύργου διαθέτει χώρο προσωρινής φιλοξενίας ζώων ή όχι.

Γιατί για το κακοποιημένο ζώο, που κάποιος το έσυρε, και το βασάνισε έτσι, βρέθηκε χώρος φιλοξενίας και για το σκυλί, που προφανώς δεν ήταν απρόκλητα επιθετικό, επιλέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η ευθανασία και όχι η φιλοξενία στον ίδιο χώρο μέχρι να αποδειχτεί, τι πραγματικά του συμβαίνει;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Αδιαφορία;

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο ακόμα φριχτά εγκλήματα εις βάρος σκυλιών, που έγιναν στον νομό Χανίων.

Το πρώτο έγινε στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων.

Εκεί περαστικοί, λουόμενοι, παιδιά, τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου είδαν με τα μάτια τους το κομμένο κεφάλι του σκύλου, το οποίο κάποιος ολοκληρωτικά ανισόρροπος κρέμασε από έναν ευκάλυπτο!

Το αδέσποτο ημίαιμο Μπόξερ, που αποκεφαλίστηκε, και του οποίου το κρανίο εκτέθηκε με τέτοιο τρόπο, όπως είπε η πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. Νατάσα Μπομπολάκη, ήταν ένα από τα περίπου 70 αδέσποτα, που οι φιλόζωοι εθελοντές φροντίζουν στην περιοχή.

Το δεύτερο έγκλημα συνέβη μέσα στην κατοικημένη περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Ταυρωνίτης. Από ένα δέντρο κάποιος κρέμασε έναν σκύλο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν από τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», έσπευσε επί τόπου, το ζώο ξεκρεμάστηκε από δημοτικούς υπαλλήλους.
flashnews.gr

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Βόλος: Έπνιξε τα γατάκια μπροστά στα παιδιά!


Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» ενημέρωσε το zoosos.gr για την καταγγελία, που έκανε σήμερα... στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Βόλου, καθώς η Μ.Α. έπνιξε δύο γατάκια μέσα σ’ έναν κουβά νερό, για να τα «ξεφορτωθεί».

Το έγκλημα διαπράχθηκε χτες και καταγγέλθηκε από τη Γεωργία Παπανικολάου στον φιλοζωικό σύλλογο. Όπως εξήγησε στο zoosos.gr η κα Τσιρογιάννη, η καταγγέλλουσα άκουσε τα παιδιά της 13 και 15 ετών αντίστοιχα να εκλιπαρούν τη γειτόνισσα, να μη πνίξει τα ζώα, αλλά να τους τα δώσει, για να τα φροντίσουν.

Η ίδια αν και επενεύει εισέπραξε μόνο απειλές από τη γειτόνισσα της, η οποία ήταν αποφασισμένη να εξοντώσει τα ζώα.

Οι δύο οικίες γειτνιάζουν και έτσι τα παιδιά, που είδαν τα γατάκια στη διπλανή αυλή και θέλησαν, να τα φροντίσουν, έκπληκτα άκουσαν τις απειλές και τις ύβρεις της γειτόνισσας, η οποία άρπαξε επί τόπου τα ζώα, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και τα έπνιξε μέσα στον κουβά με το νερό!

Μάρτυρες του εγκλήματος είναι η μητέρα των παιδιών, Γεωργία Παπανικολάου, τα δύο ανήλικα κορίτσια και η γιαγιά τους. Με εντολή του αστυνομικού διευθυντή του Α.Τ. Νέας Ιωνίας σχηματίστηκε δικογραφία και η κα Τσιρογιάννη κατέθεσε ό,τι της καταγγέλθηκε.

Η οικογένεια ανάστατη μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε από μια γυναίκα μπροστά στα μάτια δύο παιδιών και περιμένει την παραδειγματική τιμωρία εκείνης, που εγκλημάτησε απέναντι στη φύση και σημάδεψε με απόλυτο τρόπο την ψυχή αυτών των κοριτσιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...